NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Josephus LANSENS


Uit de leeftijd bij het overlijden van Josephus, leren we dat hij omstreeks 1708 geboren is. In onze databank komt er in een ruime periode rondom dit jaar slechts één Josephus in aanmerking: hij is geboren in Koekelare, exact in 1708, op 22 februari. Als we dan nog zijn tante Joanna Lanssens uit Koekelare, zien huwen in Bovekerke, hebben we 100 % zekerheid: de tegenwoordige 'Lansen' zijn afkomstig van de 'Lanssens' uit Koekelare.
Josephus' ouders zijn vroeg gestorven: waarschijnlijk werd hij als wees opgevoed bij aangetrouwde familie in Bovekerke.

Als we verder opklimmen, ontdekken we dat de vader van Josephus Lansens bij zijn geboorte in 1682 door de Koekelaarse pastoor opgeschreven werd als Franciscus ... jawel: Lansen! Het is dus deze pastoor die in een moment van verstrooidheid? (onwetendheid? - gemakzucht om letters te sparen?) stichter is van de helft van de 'Lansen' in België.
Zoals in de inleiding uiteengezet is 'Lansen' ook een Scandinavische familienaam. Ze is verspreid over Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en Noord-Duitsland. De Noormannen waren toen al 600 jaar het land uit ... Het is weinig waarschijnlijk dat onze Koekelaarse pastoor nog onder hun invloed stond.

Joanna Louage was eerst gehuwd geweest met Jacobus Casier, +Bovekerke 30-05-1729. Van de familie Louage is een uitgebreide stamboom gemaakt, waaraan meerdere personen gewerkt hebben. De grote bezieler is Stefaan Louagie, Krakeelstraat 1A in Zerkegem. Er wordt zelfs een tijdschrift uitgegeven over hun familie.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be