NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Josephus HOLLEVOETS


De afkomst van Josephus (soms genoemd Judocus) als zoon van Adrianus en Joanna Devriese, vinden we als volgt.
In de database van geboorten is hij de meest passende. Hij is een tweeling met Petrus Hollevoets, die echter overlijdt. Zijn beide ouders overlijden in 1710. Hij is dus elders opgevoed als wees.
Josephus heeft een overlevende zuster Petronella Hollevoet. Die huwt ook in Ruddervoorde: er is dus een extra link van Wingene naar Ruddervoorde.
Waarschijnlijk zijn Josephus en Petronella opgevoed bij de familie Andreas Devriese (broer van Joanna Devriese, dus tante van Josephus Hollevoet) en Maria Denys in Ruddervoorde. Dit gezin heeft o.m. een zoon Andreas Devriese junior. Beide Andreas Devriese - senior en junior - zijn huwelijksgetuigen van Josephus Hollevoet en Jacoba Denys.

De afkomst van Jacoba hebben we nog niet kunnen achterhalen.
In de database van de geboorten zoeken we Denijs, De Nijs, Denys, De Nys, Deneys, De Neys, Denis, Nis, Nys, Neys, ... en vinden één Jacoba die exact geboren is in het geboortejaar afgeleid uit haar overlijdensakte, nl Jacoba Denys, geboren te Zedelgem op 06.07.1698, dochter van Adrianus & Adriana Vanmaele. Ook Jacoba was waarschijnlijk wees bij haar huwelijk (haar vader was overleden in 1706, haar moeder weten we niet), dus haar ouders kunnen geen getuige, peter of meter zijn. We hebben dus een ander bewijs nodig. Jacoba moet de zuster zijn van Alexander Denys, die 2x peter is: van het oudste kind Franciscus Hollevoet (°Ruddervoorde 09.03.1728 +26.03.1728) en van het derde kind Petrus Hollevoet (°Ruddervoorde 29.03.1733). Zo'n Alexander huwde driemaal in Ruddervoorde: met Cecilia Wileyn, met Anna Ho(i)rickx en met de 30 jaar jongere Aldegonde Heydens waarmee hij nog kinderen had op zijn 68-ste. In de doopakten van de kinderen bij zijn derde vrouw wordt telkens Alexander's leeftijd en afkomst vermeld: hij zou geboren zijn in Ruddervoorde ca. 1701. Helaas klopt dit gegeven niet. Elders vinden we via de database van de geboorten een passende Alexander Denijs in Pittem, maar hij is zoon van Alexander, en in Pittem is er geen Jacoba geboren.
Twee andere meters, Isabella Denys en Joanna Denys, brengen evenmin een andere mogelijkheid of bewijs.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be