NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Richard LANSENS


Richard is geboren als 'Lansens' met één s, maar ondertekende altijd als 'Lanssens'.

Op 23 april 1897 werd Richard samen met zijn broer François Lansens veroordeeld tot één maand gevangenis wegens slagen en verwondingen (zie bij François). Hij bood zich niet vrijwillig aan bij de gevangenis, en werd op maandag 12 juli 1897 gearresteerd in Zwevezele door de 'gendarmen' van Egem. Om een onbekende reden (niet betalen van de proceskosten?) kreeg hij er nog 15 dagen bij, en kwam vrij op maandag 23 augustus 1897. Via zijn gevangenisdossier hebben we ook de persoonsbeschrijving: 23 jaar, 1 meter 62, blond haar, grijze ogen, smal voorhoofd, platte neus, gemiddelde mond, ronde kin, ovaal gezicht, gezonde gelaatskleur en een puist tussen de schouderbladen.

Op 31 december 1903 kreeg Richard dan nog eens 8 dagen gevangenisstraf van de correctionele rechtbank in Brugge voor het dragen van een verboden wapen. Voor een reden die niet duidelijk is kwamen er dan nog 4 weken bij voor vernieling van roerende goederen. Had hij het servies aan diggelen gegooid? De straf werd uitgezeten van 22 maart tot 27 april 1904.

Na deze feiten trok Richard met zijn gezin naar Wallonië in de streek van Charleroi (Jumet en Lodelinsart). Zijn afstammelingen hebben er de naam 'Lansens' echter niet verdergezet.
Hij werd ook even gesignaleerd als passagier naar Amerika (zie: 'Naar Amerika', Paul Van Laere, 2022 en de tekst bij Richard's broer Charles).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be