NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Carolus BALLEGEER


Bij zijn huwelijk schrijft de pastoor voor Carolus: 'Belleger'.

Misschien is Carolus geboren op 23.10.1676 in Beernem als zoon van Jacobus Ballegeer & Jacoba Versluys. Het is de meest passende geboorte die volgt uit een query op de databases. Jammer genoeg wordt deze hypothese niet bevestigd door de namen van de huwelijksgetuigen of van de peters en de meters van de kinderen van Carolus & Maria. We vinden in Oostkamp ook geen staat van goed of wezenakte die zou opgemaakt zijn bij het overlijden van Carolus of van Maria.
Ik stel vast dat mijn hypothese op Geneanet massaal aangenomen is als waarheid, maar niemand voegt er een element bij als bewijs.

Indien de hypothese klopt krijgen we als ouders:
Jacobus Ballegeer, °Oedelem 05.05.1652 +Oedelem 03.05.1688 op 35 jaar.
xOedelem 19.01.1676
Jacoba Versluys, °Oedelem 28.10.1656 +Oedelem 03.05.1693 op 36 jaar.
Ze zijn jong overleden, dus zijn hun kinderen achtergebleven als wezen. Dan is het goed mogelijk dat ze geplaatst zijn in een gezin in de buurgemeente Oostkamp.

Ook de geboorte van Maria vinden we niet. Er is een passende geboorte in Wakken, maar dat is ver van Oostkamp, en er is geen indicatie.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.811 personen (individuals, personnes) dd. 18 januari 2020 - site: http://lanssens.be