NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Maria Francisca LANSSENS


Bij het overlijden in Brugge staat er: "Maria-Francisca Lanssens, 76 jaar, geboren in Gullegem, dochter van Joseph Lanssens en Maria Tanghe". Een kind met die naam en ouders is daar echter niet te vinden. Het geboortejaar zou daarenboven ca. 1743 moeten zijn, d.w.z. 4 jaar vóór het huwelijk van Joseph (in feite: Petrus-'Josephus') en Maria Tanghe.
Dergelijke foutmarge is ongewoon in de burgerlijke stand, daarom zoeken we even verder. Leeftijd en naam kloppen beter bij een andere Maria Lanssens, geboren te Gullegem op 17.01.1746. De vader is in dit geval Petrus-'Franciscus', en de moeder heet Marianna Verhulst. Zo'n grove fout durven we echter niet te onderstellen.

Bij haar overlijden in 1819 woonde Maria als weduwe te Brugge, in het Engels Straatje nr 16. Vijf jaar eerder hadden we haar al gevonden in de bevolkingsboeken van 1814 te Brugge. Ze woonde er op een kamer in onderhuur in de Helmstraat nr 4 als kantwerkster, samen met nog 3 andere vrouwen in dezelfde situatie.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be