NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Mathildis LANSSENS


GROTE CONSTERNATIE !!
Bij toeval vonden we Mathilde terug in de bevolkingsboeken van Leuven 1866-1880. Ze staat er vermeld als ... prostituée !

Ze verbleef slechts héél even in Leuven: ze kwam uit Antwerpen op 5 april 1875, en vertrok 2 weken later - op 20 april 1875 - weer verder naar Mechelen. Toch voldoende tijd, om in de bevolkingsboeken te Leuven gebrandmerkt te worden. Eerder hadden we haar nog ontmoet als dienstmeid te Zonnebeke, voorheen woonachtig in Ieper. Ze was ongehuwd, en werd er moeder van een dochtertje dat al na 5 dagen overleed. In de bevolkingsboeken 1880-1889 van Mechelen vinden we Mathilde terug als echtgenote van Jean-Baptiste Bosmans. In 1880 (doorstreept) was zijn beroep brouwersknecht en dat van Mathilde was rempailleuse (= vlechten met stro van stoelzittingen, manden, e.d.). In 1889 waren ze echter samen herbergiers in de Zeelstraat 7 te Mechelen.

In haar huwelijksakte van 1875 liet Mathilde optekenen dat ze niets afweet van het bestaan van haar moeder "Marie"-Therese. Dat kan kloppen, want moeder Anna-Theresia was geëmigreerd naar Argentinië.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be