NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Petrus Joannes DEMUELENAERE


Therese 'Lanssens' is haar officiële naam zoals vermeld in de geboorteakte van de burgerlijke stand van 13 Pluviose 7 (= 01.02.1799 van de Franse tijdrekening). In haar doopakte staat echter dat ze geboren is op 19.01.1799, en daar wordt ze Theresia 'Lamsens' genoemd!

Zij huwde als dochter van de burgemeester met Pierre De MEULENaere die, conform zijn familienaam, effectief molenaar was in Koolskamp. Bij zijn overlijden op 83 jaar wordt hij omschreven als rentenier die woont op de 'Mosselmarkt'. Ze hadden een zoon Edouard De Meulenaere (ook geschreven als De Muêlenaere), °Koolskamp 25.01.1833, die vaders beroep van 'mulder' verderzette en die in 1874 huwde met Julia Decloedt.
Een andere zoon is Conrardus De Meulenaere (°Koolskamp 27.05.1835, geneesheer) X (Oudenburg 06.05.1867) Mathilde Van Massenhove (°Westkerke 05.11.1846).

Pierre's vader - Ivo-Anselmus de Muelenaere - was de neef van Gregorius De Muelenaere (hun grootouders waren gemeenschappelijk). De zoon van Gregorius - Felix-Amand - werd Graaf De Muelenaere, Gouverneur van West-Vlaanderen en Eerste-Minister van België. Naar hem werd bv. in Brugge, de Graaf de Mûelenaerelaan genoemd (zie schema hiervoor).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be