NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Egidius/Gillis LAMPSENS


Dat Egidius zoon is van Cornelius, is een gok gebaseerd op de Staat van Goed uit Lampernisse na zijn overlijden. Daar wordt hij genoemd: "Gillis Lamsins fs C....... (alleen de eerste letter van zijn vaders voornaam is leesbaar).
Behalve de zeven kinderen, was er nog een naamloze dochter op 7 oktober 1650, die overleed één uur na de geboorte.
Egidius hertrouwde exact 2 maanden na het overlijden van zijn eerste vrouw Cornelia, waarmee hij 40 jaar getrouwd geweest was. Hij had haar laten begraven IN de kerk, in het koor, aan de linkerkant.

Dit tweede huwelijk met Joanna (Janneken) Vandenberghe (weduwe van Carolus Trou) ging door in Mannekensvere op 23 november 1669. Op 25 januari 1670 werd het echter nog een tweede maal ingezegend in de Sint-Niklaaskerk van Veurne! Wellicht was Joanna afkomstig uit Veurne, en wou men voor haar familie het volledige huwelijksfeest - inclusief de huwelijksmis - nog eens overdoen.
Voor Egidius duurde dit tweede huwelijk 4,5 jaar. Toen overleed hij, en werd eveneens begraven in het middenkoor van de kerk van Mannekensvere. We hebben de andere overlijdensakten gecheckt om na te gaan of dit misschien de gewoonte was in deze kleine parochie, maar dat blijkt helemaal niet het geval. Egidius moet dus een bijzonder gerespecteerd (en vermogend) persoon geweest zijn.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be