NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Dominique-M. LANSSENS


Over Dominique verscheen volgend artikel in de Krant Van West-Vlaanderen editie Kust - 29-08-2008

Dominique Lanssens is geboren en getogen in Middelkerke en intussen al zo'n 20 jaar actief in de vastgoedsector. Al haar vrije tijd gaat naar het verenigingsleven, naar actieve sportbelevenis, wat haar een enorm fraai sociaal leven bezorgt.

Je bent een sportieve meid. Wat drijft je er naartoe ?
«Al kom ik geenszins uit een sportief nest, bekroop me de liefde voor de sport en het verenigingsleven pas toen ik bijna 20 was. In feite ben ik een laatbloeier op dat vlak. Voor de meisjes was er begin de jaren zeventig in Middelkerke bitter weinig aan sportmogelijkheden. Wie wou sporten moest naar Oostende. Jongens hadden alle voordelen, voetbal en volleybal waren hun deel. In 1973 sloot ik me aan bij de eerste damesclub van The Jumpers, volleybalclub voor mannen die in 1960 gesticht werd door Pol Claeys. Pas later kwamen de dames er aan te pas. Ik genoot van die sport en beleefde mooie dagen.»

Thans loopt het niet lekker met de jeugd binnen volleybal. Hoe moet het verder ?
«De jeugd is vandaag bitter weinig geïnteresseerd in sport. Het tekort aan speelsters leidde naar transfers wat ons bij Davoko bracht, aan de slag in de Dekotap reeks en in tussen ook gefusioneerd met Hermes Oostende. Ook zit het zo dat de jongeren vandaag een stuk minder gemotiveerd zijn om te sporten, hetzij competitief, hetzij recreatief. Het tijdsgebruik van de jeugd ligt anders dan pakweg 20 jaar geleden. Jongelui kunnen het vandaag minder goed opbrengen om op zondag om 9 uur al een match voetbal, volleybal of basketbal te spelen.»

Vanwaar de drang om je nog altijd te engageren binnen het verenigingsleven ?
«Heel eenvoudig. Sporten brengt mensen dichter bij mekaar. Vooral de ploegsporten zorgen voor een extra en gezellig contact. Individuele sporten zijn dat minder. Ik kan gerust stellen dat ik in de zowat 30 jaar dat ik onafgebroken te vinden ben op een of andere veld of zaal, ik er een flink pak vrienden bij heb. Nu volleybal op niveau niet meer aan mij besteed is ben graag actief op het tennisveld. We beleven mooie dagen en iedereen die ooit lid is geweest van het intussen ter ziele gegane Espinette in Nieuwpoort, weet welke gezellige uurtjes we er spendeerden. Vandaag spelen we in de Middelkerkse club aan de Duinenweg. Is er geen volleybal of tennis, dan ga ik nog wat fitnessen in de Fizix in Oostende. Ontspanning voor mij betekent inspanning om dat naderhand dubbel te genieten, samen met de vrienden.»

Recent stond je mee aan wieg van De Volleydots, nieuwe recreatieve volleybalclub in Westende.
«Ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Wat gezellige tafelen en in mei besloten we met enkele vriendinnen ons knabbelwerk eenmaal per week af te werken in de sporthal De Branding, in Lombardsijde. Het is een leuke boel, we amuseren ons rot. Dames als Charlotte, Petroche en Kathy zijn niet meer onder het net weg te slaan. Pedro is onze vurigste supporter. Neen, in competitie zal je ons niet zien. We houden het bij recreatief bezig zijn.»
----------------------------------------
In 2011 is Marc samen met Heidi Van Eenoo.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be