NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Juliaan A. CROMBEZ


Juliaan Julien Crombez werd geboren in Ingelmunster op 29 mei 1915. Hij volgde het lager onderwijs in het centrum. Na de schooljaren werkte hij bij zijn ouders, die niet enkel een boerderij hadden maar ook vlas bewerkten en een kolenhandel uitbouwden. Na het huwelijk werd Julien zelfstandig vlasser, een beroep dat hij uitoefende tot aan zijn pensioen.

Martha Baekelandt zag het levenslicht in Meulebeke op 20 juni 1922. Ze volgde het lager onderwijs in Meulebeke. Voor het huwelijk hielp ze thuis op de boerderij. Na het huwelijk stond ze haar echtgenoot bij in de vlashandel.
Na het huwelijk woonden ze altijd in de Oostrozebekestraat. Ze was de moeder van Roger (getrouwd met Christine Deweer/Oostrozebekestraat), Bernard (Lut Lansens/Meulebeke), Krista (Marc Eeckhout/Oostrozebekestraat) en Piet (Kathleen Goethals/Meulebeke). Ze was de grootmoeder van elf kleinkinderen en had ook al zeven achterkleinkinderen.
Martha liep school in Meulebeke. Op 14-jarige leeftijd stak ze een handje toe op het ouderlijk landbouwbedrijf, waar er ook vlas werd gezaaid en verwerkt. Na het huwelijk bouwde ze - samen met haar echtgenoot - een vlashandel uit. Martha legde graag een kaartje in familieverband of in een club. Ze was lid van de Senioren Middengroepen in zaal Middenstandshuis, waar ze diverse keren de titel van kaartkampioen behaalde. Ze las ook graag een boek of de dagelijkse krant. In de nacht van zondag op maandag maakte ze een val. Ze werd overgebracht naar het Sint-Jozefsziekenhuis in Izegem. Gelukkig was er niets gebroken, zodat Martha op het einde van de week terug naar huis kon keren. Op donderdagavond verzwakte echter heel snel haar gezondheid, waarna ze zachtjes is ingeslapen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be