NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Julien VANGROENWEGHE


Uit de Krant van West-Vlaanderen d.d. 11.07.2008:

Toen Julien eind jaren veertig met Georgette trouwde, startte hij met zijn broer Lucien een bedrijf op in het ouderlijke huis aan de Izegemstraat 33 in Ingelmunster. Toen ging het om de productie van houtbewerkingmachines. Enkele jaren later scheidden hun professionele wegen. Lucien richtte de firma Typhoon op aan de Gentseheerweg dat zich specialiseerde in plaatbewerking. Julien was de stichter in 1964 van de nv Vangroenweghe die schuurmachines voor de houtnijverheid maakte. Rond de jaren negentig en onder impuls van zoon Kris werd overgeschakeld naar de metaalnijverheid. Julien was regelmatig weg voor zaken. Zo was hij ondermeer aanwezig op de vakbeurzen van Parijs, Milaan, Hannover, Birmingham, Atlanta en Tel Aviv om zijn producten wereldwijd aan de man te kunnen brengen.

Toch was hij een eenvoudige man die niet graag in de kijker liep. Hij deed zijn werk met de nodige precisie en putte daar heel wat arbeidsvreugde uit. Ondanks zijn leeftijd boven de tachtig bleef Julien betrokken bij het reilen en zeilen van de firma. Laatst had hij nog de supervisie over de ontwikkeling van een buizenfreesmachine die van toepassing kan zijn voor metalen trapleuningen. Daardoor merk je dat hij ook nog innovatief kon omspringen bij het ontwikkelen van nieuwe producten. En dat gaf hem nog voldoening in zijn werk.

Julien was de eerste van drie generaties in het bedrijf met zijn zoon Kris en zijn kleinzoon Bert. Maar toch koos hij eerder voor kleinschaligheid in het bedrijf en ook voor specialisatie. Van de productie gaat 80 procent voor levering de grens over.

Daarnaast was Julien al dertig jaar ondervoorzitter van de Stichting Alfons Blomme in Roeselare. Door de jaren heen had hij zich een artistieke mening gevormd betreffende schilderkunst vanuit een West-Vlaamse invalshoek. Hij was de vader van Kris die getrouwd is met Rika Lansens en de opa van Bert, Elke en Tijs.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be