NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Judoca Petronilla LAMPSENS


De vier huwelijken van Jossyne en het verband met haar zuster Joanna vinden we via 5 wezerijakten in Het Land van Wijnendale en 3 wezerijakten in Ruddervoorde.
Verder huwden de broers Joannes Serrue (in zijn leven is het 'Jan Serruys') en Egidius Serrue met de halfzussen Judoca Lampsens (= Jossyne Lanssens) en Jacoba Lanssens. Afkomst bij deze huwelijken is vastgesteld op basis van de huwelijksgetuigen en de meters van de kinderen.

De kinderen van Petrus (Pieter) Latruwe en Jossyne Lanssens zijn:
- Antonius Latruwe (°Ruddervoorde 06.10.1714 +Ruddervoorde 1750) X Anna Van Gaever
- Jan Latruwe (+Ruddervoorde 1727), ongehuwd

Tweede echtgenoot Jan Serruys was eerst gehuwd met Adriana Herpels. Hieruit had hij een zoon Alexander Serruys (X Martha Wybo) die overleed te Antwerpen op 28.02.1747 "in 't retour met de wagen ende peerden van het fransch leger commende".
De kinderen van Jan Serruys en Jossyne Lanssens zijn:
- Judoca Serruys, °Ruddervoorde 24.12.1721 X Jan-Baptiste Taverne
- Joanna Serruys, °Ruddervoorde 21.04.1723 + als kind
- Maria-Catharina Serruys, °Ruddervoorde 18.01.1726 + als kind
- Alexandrina Serruys, °Ruddervoorde 26.02.1729 + als kind
- Cornelius-Joannes Serruys, °Ruddervoorde 17.12.1731
- Begga-Leocadia Serruys, °Ruddervoorde 25.04.1736
Laatstgenoemde wordt in een wezerijakte van Wijnendale vermeld als "wezende onnoosel en onderworpen aan een vallende ziekte".

Joannes Serruys is op een dramatische manier aan zijn einde gekomen. De pastoor schrijft: "submersus prope pontem dectum (= dictum) veldegem brugge", d.w.z. verdronken nabij de brug (genoemd) tussen Veldegem en Brugge. Verder omschrijft de pastoor hem als een oude man van 70 jaar, maar dat is 7 jaar ouder dan de werkelijkheid.

Een tijdje na zijn overlijden werd een wezerijakte opgemaakt in 'Het Land van Wijnendale'. Hieruit blijkt dat Jossyne al na 3 maanden hertrouwd is met Jeremias Marlys: hij is 30 jaar jonger dan haar!
Ook na het overlijden van Jeremias werd een wezerijakte opgemaakt, en ditmaal blijkt Jossyne na nauwelijks één maand voor de vierde maal gehuwd te zijn. De uitverkorene voor haar fortuin is ditmaal 17 jaar jonger, en toch zal ze hem nog bijna 20 jaar overleven!


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be