NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Karel Louis LANSSEN


Karel werd bij zijn geboorte verkeerdelijk ingeschreven als 'Lanssen' met dubbele s. Hij ondertekende echter met Charles 'Lansen'. Zijn eerste drie kinderen werden nog geboren als 'Lanssen', maar de drie volgende waren weer 'Lansen' als vanouds. Charles woonde aan de Moerekalsijde in Leke (de huidige Moerestraat nr 60).
'Petje' - zoals hij door de kleinkinderen genoemd werd - was zeer christelijk. Elke zondagvoormiddag ging hij tweemaal naar de mis: eerst nuchter naar de vroegmis om de communie te kunnen ontvangen, dan naar de hoogmis om een babbel te kunnen doen met de andere boeren van het dorp. Hij was 41 jaar lang secretaris van de Kerkfabriek in Leke. Tot zijn 94-ste reed hij per fiets en bij zijn overlijden was hij bijna 95 jaar, de oudste inwoner van Leke.

Vier van de zeven kinderen vonden thuis blijkbaar het beste nest. Zij zijn ongehuwd gebleven en hebben samen de ouderlijke boerderij verdergezet. Het gaat om Silvie, Augusta, Jules en Alice.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be