NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Oscar Emile LANSSEN


De broers Oscar en Hypolyte Lanssen huwden met de zussen Adronia en Augusta Vandamme. De moeder van Adronia was onbekwaam om haar toestemming te geven voor het huwelijk van haar dochter met Oscar. Oscar ondertekent met 'Lanssens', maar de ambtenaar schrijft op de huwelijksakte onverbiddelijk: 'Lanssen'.

Oscar was seizoenarbeider in Frankrijk. Daardoor was hij bv. in oktober 1924 afwezig bij de geboorte van zijn zoon Gerard. Naast het seizoen deed hij allerlei karweien, zo bv. in de nabije gemeente Mannekensvere.
Oscar en Adronia verhuisden naar Ramskapelle (bij Nieuwpoort) in 1924-1925.

Normaal zijn overlijdensakten strikt ambtelijk zonder extra vermeldingen. Maar Mannekensvere is slechts een kleine gemeente, en in 1925 wordt het dorp opgeschrikt door een drama. De plaatselijke ambtenaar van de burgerlijke stand is zo onder de indruk, dat hij niet nalaat om de gebeurtenissen op te nemen in de overlijdensakte, waarin hij noteert als volgt: "... hebben wij de overlijdensakte opgemaakt van Lanssens Oscar-Emiel, overleden omgekomen bij ontploffing op het perceel grond van het armbestuur, ... ".

Uit een krantenknipsel van 23.04.1999 (zie bij de dochter Marie-Louise) weten we dat er 7 kinderen moeten geweest zijn. De overige 4 hebben we niet gevonden.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be