NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Jules G. LANSEN


Jules werd priester gewijd op woensdag 6 augustus 1958. Meteen werd hij tot leraar benoemd in het bekende Kortrijkse Sint-Amandscollege, waar hij 23 jaar bleef, o.m. als klastitularis van het 2° moderne en subregent bij de internen. Intussen werd hij vanaf 1965 ook aalmoezenier bij de militairen in Wevelgem. Van 1981 tot 1985 werd hij medepastoor te Bissegem. Vanaf 11 december 1985 was hij pastoor te Oostnieuwkerke-Staden op de OLV-parochie. Op 30.06.2013 ging hij met pensioen en ging inwonen bij zijn zus in Esen.

Onder zijn impuls 1996 het Oostnieuwkerkse jeugdkoor Kinderen van de Zon opgericht. «Er was vroeger een kinderkoor onder leiding van zuster Charlotte», herinnert pastoor Lansen zich nog. «Daarin zongen toen een tien à twaalf meisjes maar dat liep niet zo vlot en het koor is beetje bij beetje stilgevallen. Ik vond dat nogal jammer en ben links en rechts beginnen zoeken om het koor opnieuw op te starten. Via het parochieblad heb ik een dirigent gezocht en Christine Maes en Luc Dedene hebben zich spontaan aangemeld. Met een tiental kinderen hebben we toen het jeugdkoor Kinderen van de Zon opgericht en Chris Vandendriessche werd de secretaris. Het koor bestaat momenteel uit 5 jongens en 26 meisjes tussen de 8 en 14 jaar».

Pastoor Lansen volgt het leven in het dorp op de voet en dat wordt ook weerspiegeld in zijn parochieblad.
«Ik probeer om jaarlijks alle gezinnen in Oostnieuwkerke minstens één keer te bezoeken en daar slaag ik toch zeker voor negentig procent in. Iedereen heeft wel iets om over te vertellen : zijn hobby's, zijn kinderen, zijn tuin, ... Daarnaast probeer ik ook zoveel mogelijk activiteiten bij te wonen. Overal waar ik ga, neem ik trouwens mijn digitale camera mee. Ik schiet foto's links en rechts en plaats die dan in mijn parochieblad voorzien van wat tekst. Als er iets speciaals te doen is, maak ik ook wel eens een reportage. Ik heb meer dan 800 abonnees op mijn parochieblad en dat is procentueel meer dan het dubbele van wat de meeste andere gemeenten hebben. Ik schrijf over van alles wat er in het dorp gebeurt en daar houden de parochianen van.»

(Bron: Krant van West-Vlaanderen)


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.509 personen (individuals, personnes) d.d. 1 maart 2023 - site: http://lanssens.be