NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Steve LANSENS


Steve begon zijn beroepscarrière als adjunct van de gemeentesecretaris van Koksijde. Op 19 juli 2010 werd hij secretaris van het OCMW in Alveringem. Op 29 december 2016 werd Steve Lansens aangesteld als nieuwe financieel manager van de gemeente Alveringem.

Tot einde 2016 deed een gewestelijk ontvanger de financiën van het OCMW en een andere gewestelijk ontvanger die van de gemeente. Burgemeester Gerard Liefooghe wilde net als vele andere gemeenten eerder al deden van dat systeem af. Verklaring is dat één gemeentelijk financieel beheerder goedkoper én efficiënter is. Dankzij de komst van de jonge en bekwame gemeentesecretaris Wouter Accou, kon het gemeentebestuur deze reorganisatie doorvoeren.
Concreet wordt vanaf 1 juli de gemeentesecretaris ook de secretaris van het OCMW. Wouter Accou wordt dus ook het hoofd van de ruim zestig OCMW-personeelsleden. «Ik zie dat zeker zitten», reageert hij. «Steve zal zich vooral concentreren op het financiële en ik op het organisatorische. De komende weken zullen wij onze beide jobs op elkaar afstemmen. Om te weten te komen wat er eventueel beter kan, plan ik daarna een consultatieronde van alle personeelsleden van het OCMW.»

Met het oog op het pensioen van de voormalige gemeentesecretaris Hendrik Verschave liet Steve Lansens zijn werkgever weten dat hij geen enkele ambitie had om Hendrik Verschave op te volgen. Nu wordt duidelijk waarom hij die ambitie niet had. «Ik werk graag in teamverband, maar leiding geven aan een groep mensen ligt me niet en is dus ook niet mijn sterkste punt», reageerde Steve Lansens na zijn aanstelling tot financieel beheerder door de gemeenteraad. «Met cijfers werken is veel meer mijn dada. Dit wordt voor mij dus de ideale job.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be