NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Adriana Juliana Maria COEMAN


Richard en Adrienne woonden te Aartrijke in de Torhoutstraat. Toen Richard en Adrienne huwden waren haar ouders renteniers. Haar vader was konijnenkoopman geweest, net als haar grootvader.
Adrienne Coeman is honderd jaar geworden. In week 49 van 2003 verscheen over haar het volgende artikel in 'De Krant van West-Vlaanderen'.

De lijst van 100-jarigen in Groot-Zedelgem groeit aan. Zondag mocht Adrienne Coeman uit Aartrijke in Ter Velde haar 100ste verjaardag vieren. Tussen haar vele familieleden, afgevaardigden van de Aartrijkse verenigingen waarvan Adrienne lid was en afgevaardigden van het Zedelgemse schepencollege genoot ze van haar eeuwfeest waarvan haar kinderen werkelijk iets moois hebben gemaakt. In het gezelschap van haar familie mocht de eeuwelinge de taart aansnijden. Adrienne Coeman verkeert nog in een zeer goede gezondheid. Terwijl de accordeonist enkele deuntjes speelde van uit haar tijd van toen, zong ze nog mee uit volle borst. Adrienne Coeman werd geboren op 25 november 1903 in de Dorpstraat in Aartrijke (nu Eernegemsestraat). In 1929 huwde ze met Richard Denoo, die afkomstig was van de wijk De Hoge Rokers, eveneens in Aartrijke. Twee echte Aartrijkenaars die ook altijd in Aartrijke bleven wonen. Van beroep was Richard Denoo timmerman. Adrienne was hoedenmaakster voor jong en oud, voor rouw en trouw, voor elke gelegenheid. Het gezin woonde lange tijd in de Aartrijksestraat (voorheen Torhoutstraat) en daar bleef Adrienne ook wonen tot haar 95ste. Daarna verbleef ze een viertal jaren in de Dorpsmolen en nu kan ze al sinds april van dit jaar rekenen op de beste zorgen in het RVT Godtsvelde in Kortemark. Het gezin kreeg 9 kinderen. In volgorde waren dit Lucie, Frans, Marie-Thérèse, Jozef, Willy, Julia, Annie, Gilbert en Norbert. Adrienne is de grootmoeder van 22 kleinkinderen en de overgrootmoeder van 34 achterkleinkinderen. Maar ze zorgde ook voor vijf generaties, want Adrienne is ook bet-overgrootmoeder van 2 achter-achterkleinkinderen. Namens het Zedelgemse schepencollege kreeg de eeuwelinge de gelukwensen van burgemeester Verhegge en de schepenen Vandamme en Haesaert.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.814 personen (individuals, personnes) d.d. 14 februari 2024 - site: http://lanssens.be