NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Lotte-Anna-Inge DENOO


Lotte studeerde aan de topsportschool in Antwerpen. Ze was een bekende judoca bij judoclub Kawaishi Ingelmunster. Ze begon met judo toen ze zes was. Haar ouders vonden judo een goed idee, omdat zij als kind nogal wild was. Ze was niet het soort meisje dat hele dagen met poppen speelde. In de Bosserij in Veldegem kreeg ze haar eerste lessen. Rond haar twaalfde is ze naar Ingelmunster gegaan. Een greep uit de succeslijst:
- In 2006 was ze provinciaal kampioen, en behaalde ze goud op de Belgische kampioenschappen bij de min 52 kg categorie beloften.
- Op 22.09.2012 won ze goud op de European Cup Tampere in Finland.
- Het hoogtepunt van haar carrière was de bronzen medaille op de World Cup in Rome in 2012.
- In juni 2013 werd ze zevende in de Grand Prix te Miami. Daar eindigde ze in de kwartfinale, toen ze de tatami op moest tegen een Mongoolse, het nummer 7 van de wereld.
- Nog in dezelfde maand nam ze in El Salvador deel aan de World Cup.
- Vanaf november 2013 werd Lotte gehinderd door een hernia.

Rond 2011 richtte ze met de meisjes bij Antwerp United een club op. Ze startten in tweede klasse in de interclub, en in november 2016 werden ze nationaal kampioen in de ereafdeling. Als coach vond Lotte dat een mooie afsluiter van haar judocarrière, en op dat moment zette ze ook een streep onder het trainerschap bij Antwerp United.

Lotte vormde vanaf 2006 een judokoppel met Kenneth Van Gansbeke (°03.05.1990) uit Nevele. Die werd in 2016 Belgisch kampioen in de klasse tot 66 kilogram, en nam van 20 tot 23 april 2017 deel aan het EK in Warschau.

Intussen studeerde Lotte journalistiek aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze werkt sinds 2015 op de dienst ticketing van Club Brugge.
Lotte's website: lottedenoo.be


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be