NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Josephus DENAEGEL


Volgens de fiches over de soldaten van Napoleon (FV Oostende) is Josephus ontsnapt aan legerdienst onder Napoleon omdat hij oudste zoon was van een weduwe. Dat stelt ons voor een raadsel:
- Deze Josephus Denaegel (°13.07.1785) is niet de oudste in het gezin, want hij heeft een oudere nog levende broer Alexander. Toch handelt deze fiche over hem, want zijn ouders staan vermeld, en zijn vader was inderdaad overleden in 1803.
- In Oostkamp is er nóg een Josephus Denaegel (°21.02.1786), een neef van ongeveer dezelfde leeftijd, en die was wél de oudste zoon in het gezin, maar diens vader is pas overleden in 1821, dus zijn moeder was in de tijd van Napoleon geen weduwe, en uit een andere fiche blijkt trouwens dat hij effectief legerdienst gedaan heeft in 1806-1807.

Josephus huwde eerst met Isabella Bert, en later met Francisca Vaneenooghe.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.538 personen (individuals, personnes) d.d. 1 augustus 2023 - site: http://lanssens.be