NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Diego DENOO


Over Diego Denoo verscheen in de Krant van West-Vlaanderen van 06.03.2009 volgend uitgebreid artikel onder de titel:
«Diego 'de punk' Denoo manifesteert zich als grafisch ontwerper - Moois mag je niet verbergen»

Voor Diego Denoo komt vrijheid voorop te staan. Zijn unieke motorfiets, een chopper, is hiervan de veruiterlijking. «Maar niets gaat voor het schone», getuigt de ruige bolster met zachte inborst. Zijn tatoeages wil hij dan ook niet verstoppen. Momenteel werpt Diego zich op als grafisch ontwerper.
Wie Diego Denoo voor het eerst tegen het lijf loopt, krijgt misschien kippenvel ... Zijn uiterlijk weet je, dat schrikt bij een eerste kennisname wellicht af. Vandaar ook zijn bijnaam: de punk. De tatoeages die onder andere ook op zijn gezicht zijn aangebracht, lijken er op het eerste zicht vervaarlijk, maar eens je met Diego aan de praat raakt, valt de ruige mantel af en ontpopt hij zich tot een meegaande, spontane praatgast.
«Ik heb vooral oog voor het schone», steekt Diego van wal. «Alles wat mooi is, wil ik aan de buitenwereld tonen. Ik heb niets te verbergen en wil dat ook niet doen. Mijn uiterlijk weerspiegelt de innerlijke mens. Vandaar dat ik tatoeages die ik mooi vind, heb laten aanbrengen op lichaamsdelen die de mensen ook zien, zoals mijn gezicht bij voorbeeld. Wat mijn medemensen daarvan denken, trek ik me niet aan. Het is vooral belangrijk dat ik er me goed bij voel.»

In totaal heeft Diego tot nu al veertien tatoeages laten zetten. «Die hebben ook vaak een betekenis», legt hij uit. «Het zijn soms eigen ontwerpen, alhoewel niet steeds. Op mijn kin staat een symbool van de Maori, een stam die op Nieuw-Zeeland leeft. Het teken dat is aangebracht staat symbool voor de jager. Op mijn linkerwang staat een siergotisch tribaal afgebeeld. Daaruit moet mijn liefde voor de gotische kunst blijken. Op mijn rechterwang staat een teken dat refereert aan de naald van een kompas. Het wijst een richting uit net zoals een kompas dat ook doet. Voor mij staat dat synoniem met het feit dat je enkel recht voor je mag kijken en je niet hoeft in te laten met wat anderen doen. Op mijn rechterpols staat een sierlijke letter 'D' getatoeëerd, de initialen voor mijn voor- en familienaam.»

Diego woont momenteel samen met een werkcollega in Middelkerke, maar hij is van Veurne afkomstig. Hij werd geboren op 24 april 1987 en behaalde in 2005 het diploma in de richting mechanica aan het Veurnse VTI. Momenteel werkt hij 's nachts als operator in het voedingsbedrijf Snack Foods, langs de Albert I-laan op het Veurnse industrieterrein. «Naast mijn dagtaak wil ik me ook in creatieve zin ontwikkelen», voegt Diego eraan toe. «Al van toen ik nog een kleuter was, doe ik niets liever dan tekenen. Alles wat ik zie, kan ik natekenen. Daarom ben ik me in mijn vrije tijd gaan toeleggen op het maken van grafische ontwerpen. Begin dit jaar heb ik de voorgevel geschetst voor De Dreve, het café in Veurne op de hoek van de Lindendreef en de Zuidstraat, vlak voor het gerechtsgebouw. Mijn ontwerp staat ook afgebeeld in 'Tafels en Toeren', een toeristisch infoboekje dat in Bachten de Kupe verspreid wordt.»

De voorbije weken vertoefde Diego vaak in Amsterdam. «Ik heb er het grafische ontwerp gemaakt voor Framecat, een recent opgericht filmproductiehuis aldaar. Meestal maak ik mijn ontwerpen in zwart-wit, alhoewel het ook in kleur kan. Het is nog maar sinds korte tijd dat ik ontwerpen voor derden maak. Vroeger deed ik het enkel voor mezelf, puur omdat ik het graag deed, maar nu ben ik in een stadium gekomen dat ik er ook mee naar buiten kan komen. Als mij iets gevraagd wordt, ga ik daaromtrent informatie opzoeken. Dan toets ik die ter plaatse aan de realiteit en komt een denkproces op gang. Ten slotte probeer ik die gedachtegang te concretiseren door mijn ideeën een visuele vorm te geven en op papier te zetten.»

Een auto heeft Diego niet. Wel verplaatst hij zich met een in het oog springende motorfiets. «Sinds april 2008 rij ik met een Yamaha XVS 1100 Dragstar», legt hij uit. «Het is wat men in het jargon een chopper noemt. Je zit laag en het voertuig heeft een lang, breed stuur. Het is ook krachtiger dan een gewone motorfiets. Het is pas mijn eerste motorfiets, maar ik ben er echt door gepassioneerd. Hoewel ik moet toegeven dat je er flink mee vooruit komt, is het niet de bedoeling laag te vliegen. Het is niet zozeer de snelheid die aantrekt, maar het gevoel van vrij te zijn. Als je ermee rijdt, voel je de wind om je heen en krijg je een enorm gevoel van vrijheid. Je hebt de indruk dat je nergens aan gebonden bent en dat niets je ook aan banden kan leggen. Mijn motorfiets is mijn vrouw.»


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be