NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Victor VANDEWALLE


In de Krant Van West-Vlaanderen, editie Gaver dd. 13-10-2006, vinden we volgend artikel.

Voor de kleine Viktor Vandewalle uit Dentergem werd het afgelopen zondag een onvergetelijke dag. De kleine jongen die aan een hersentumor lijdt, kreeg van de organisatie Make-A-Wish een mooie fiets cadeau. Meteen is Viktor het 1001ste kind dat de organisatie Make-A-Wish gelukkig maakt. De vereniging vervult al jarenlang de hartenwensen van kinderen met een levensbedriegende ziekte.

Viktor is het zoontje van Sammy Vandewalle en Carmen Lanssens. Viktor lijdt aan een hersentumor en ondergaat momenteel een zware medische behandeling. «Enkele maanden geleden kwamen we op het idee om Make-A-Wish aan te schrijven. Viktor droomde al een tijdje van een heuse 'mountainbike' zoals ook ik er eentje heb. Veel vlugger dan verwacht maakte Make-A-Wish er werk van. Vanaf dan was het was zoeken naar een geschikte datum, want Viktor voelt zich door de zware medische behandeling niet alle dagen even sterk. Nu zit hij echter in een goede periode en daarom was vandaag de geschikte dag om hem te verrassen. Wij wisten echter enkel dat er iets op til stond. Wat dat precies zou worden, daar wisten we helemaal niets van. Voor ons was deze dag dus een even grote verrassing als voor Viktor», zegt papa Sammy Vandewalle.

Viktor en zijn familie werden zondagnamiddag thuis in de Statiestraat in Dentergem afgehaald door fietstaxis bestuurd door de medewerkers van Make-A-Wish. Vandaar ging het richting basisschool in dezelfde Statiestraat in Dentergem. Kleine Viktor, zijn zus en ouders werden er opgewacht door een 20-tal klasgenootjes van Viktor die een erehaag vormden. Ook heel wat familieleden en vrienden waren komen opdagen en waren even nieuwsgierig naar welke verrassingen nog zouden komen. Samen met Viktor mocht iedereen even later genieten van een heuse goochelshow van clown Bartelli. De apotheose van zijn show kwam er rond 16 uur toen Bartelli uit een grote doos acteur Rob Teuwen (Billieke uit FC De kampioenen) toverde. In de doos zat echter niet alleen de acteur maar ook een spiksplinternieuwe mooie rode mountainbike voor Viktor.

Kleine Viktor wist eventjes niet waar hij het had en keek wat beduusd rond onder zoveel belangstelling, maar even later fietste hij al vrolijk met zijn mooie mountainbike rond op de speelplaats van de school. De droomdag van Viktor werd afgesloten met een fietswedstrijdje met zijn klasgenoten en een afsluitende receptie met lekkere chocomelk en hapjes.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be