NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Joanna-('Janneken') STORME


Judocus (in de omgang Joos) is de oudst bekende voorouder van onze voorouderlijke stam '(Van) (H)ulle(n)broe(u)(c)k', '(Van) (H)uyle(n)broe(u)(c)k', die in Wingene evolueerde naar Vanheulenbrouck en vervolgens in Oostkamp naar Van Heulebrouck zonder tussen-n.

Judocus huwde in 1617 als 'Joos Van Hulenbrouck' met Joanna Storme ('Janneken Storme'). Door bij zijn huwelijk een typische leeftijd van 25 jaar aan te nemen, komen we voor zijn geboorte op ca. 1592. Zo springen we met stamboom van de Oostkampse Vanheulebrouck's tot vóór het jaar 1600, een uiterst moeilijke grens.

Kunnen we nog een generatie verder??
In Pittem zien we een Adrianus Van Ulenbrouck, gehuwd met Margaretha NN., die kinderen heeft vanaf het begin van de parochieregisters in 1609 (maar wellicht ook al eerder) tot in 1623. Via de namen van de peters en meters weten we dat Adrianus verwant is met onze Judocus, want de familienaam Bancquaert is gemeenschappelijk. Er is kans dat Adrianus de vader van Judocus is, dwz een extra generatie, geboren omstreeks 1565. We zijn echter niet zeker, Adrianus zou eventueel ook de oudere broer kunnen zijn.

Kennen we de afkomst van Joanna??
De peter van hun oudste kind (Joannes Van Ulenbrouc) was Joannes Storme. Dit moet dus ofwel de vader, ofwel een broer zijn van Joanna. We hebben echter niet verder gezocht naar haar afkomst. Vijf maanden na het overlijden van Judocus is Joanna Storme op 13.02.1648 in Pittem hertrouwd met Petrus Clarbout-(Claerebout).


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.252 personen (individuals, personnes) dd. 24 september 2018 - site: http://lanssens.be