NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Geert-Joel-Joseph HOSTE


(Uit Wikipedia)
Geert studeerde aan het Gentse Sint-Barbaracollege en studeerde rechten aan de universiteit van Gent. Om die studie te betalen begon hij 1978 als mimespeler op te treden op straat. Hij vervolledigde zijn act met opleidingen klassiek ballet in Gent en Parijs en flamenco in Spanje. Al snel werd zijn mime door lokale journalisten opgemerkt en trad hij op tijdens festivals in heel Europa, in Washington, Moskou en Bombay.

Na de première van zijn mimesolo "Vlaas is Zot" in 1983 werd Hoste benaderd door de BRT met het verzoek om mee te werken aan de kinderserie Liegebeest. In de jaren 1990 maakte Geert Hoste bekroonde programma's voor Radio 1, Radio 2 en Radio Donna en in Duitsland voor WDR. Voor het Radio 2-programma Golfbreker speelde hij het typetje 'Reginald', een strandanimator aan de kust. Hij nam ook enkele singeltjes op onder deze naam.

Vanaf 1993 maakte Hoste elk najaar een theaterprogramma rond de actualiteit van dat jaar, bedoeld als eindejaarsconference. Hierin werd altijd zeer uitgebreid de spot gedreven met het koningshuis. Nadat hij in november en december rondgetoerd had, werd dit programma traditiegetrouw op 1 januari uitgezonden op de Vlaamse openbare omroep. Het absolute recordcijfer werd gehaald door de conference op 1 januari 2013 met 1.720.190 kijkers voor 'Geert Hoste XX'. De laatste conference was op 01.01.2016.

Geert woont in Antwerpen en is samen met de Nederlandse illustrator en schrijfster Veronique Puts.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be