NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Adolphina LANSSENS


Adolphina is geboren met de familienaam Pardo, dochter van de ongehuwde Seraphina Pardo. Toen Josephina (!!) Pardo huwde met François Lanssens hebben beiden dit kind gewettigd tot het hunne, en werd Adolphina een Lanssens. Het blijft een raadsel wie Seraphina geweest is. In ieder geval had Josephina geen zuster met die naam, en ook verder in Beernem is ze niet te vinden. Ofwel waren Seraphina en Josephina één en dezelfde persoon (d.w.z. een schrijffout van de burgerlijke stand), ofwel hebben François en Josephina het kind overgenomen van een onbekende naamgenote-draagmoeder. De eerste hypothese mag toch wel de meest waarschijnlijke geacht worden.

Dochter Adolphina bleef ongehuwd. We vonden haar in de bevolkingsregisters van Jabbeke op 14 februari 1922. Toen had ze Oostkamp allang verlaten, want ze kwam vanuit de Kortrijksestraat 137 te Sint-Michiels-Brugge. Ze werd inwonende meid bij de Jabbeekse notaris Georges Vander Heyde. De vorige meid van de notaris - Julie Hoorens uit Gistel (51 jaar) - was 6 maanden eerder weggetrokken naar Antwerpen. De notaris was toen 54 jaar, en 6 jaar ouder dan Adolphina. Hij was ongehuwd.
Dat was hij nog steeds op 26 oktober 1936, toen de 60-jarige Adolphina na 14 jaar dienst wegtrok naar de Oostendse Steenweg 127 in Brugge. Het duurde meer dan een jaar voor de notaris weer een meid vond. De opvolgster van Adolphina was 17 jaar jonger, en kwam uit Handzame.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be