NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Sven-B. LANSSENS


Dokter Sven Lanssens studeerde in 2010 af als arts aan de Universiteit Gent. Daarna werd hij geselecteerd om de volgende jaren te specialiseren in de dermatologie in het Universitair Ziekenhuis Gent, onder leiding van Prof. Jo Lambert en haar team. Hij volgde ook opleiding bij Dr. Suys met nadruk op dermato-oncologische heelkunde, en bij Dr. Stockman met accenten op immunologie en allergologie. Hij studeerde eveneens onder Dr. Katrien Vossaert en Dr. Marianne Van de Kerckhove in de Praktijk Dermatologie Maldegem, waar hij besloot te blijven. Dit combineert hij met een consultatie voor diagnostische dermatologie en systeemziekten in het UZ Gent.
Dr. Lanssens is lid van de Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venereologie, de Belgian Society of Pediatric Dermatology, de Belgian Dermoscopy Group en de European Academy of Dermato-venereology (EADV). Hij geeft tevens lezingen op binnen- en buitenlandse congressen.

Onder de titel 'Dokter heilig, patiënt onmondig' verscheen in de Krant Van West-Vlaanderen, editie Zeewacht - 26-09-2008, een artikel over een stage van Sven Lanssens gedurende vijf weken in Maleisië.
Onder de titel '2.000 patiënten in één week' verscheen in dezelfde krant op 07.12.2018 volgend artikel.

Sven Lanssens is een rasechte Gistelnaar. Hij groeide op in de Warandestraat waar zijn ouders Patrick en Fabiola nog altijd wonen. In 2010 studeerde hij af als arts aan de Universiteit van Gent. Hij werd er geselecteerd om de zich verder te specialiseren in de dermatologie in het Universitair Ziekenhuis van dezelfde unief. Momenteel maakt Sven deel uit van een groepspraktijk dermatologie in het Oost-Vlaamse Maldegem. Onlangs nam hij deel aan een solidariteitsmissie in Myanmar. Het land, dat voorheen een Engelse kolonie was, heette toen Birma. Het is ongeveer 25 keer zo groot als België. De reis gebeurde via Exo Travels, een reisbureau dat na de tyfoon van enkele jaren geleden een organisatie opgericht heeft om de lokale populatie te helpen. Ook het farmaceutisch bedrijf Bioderma verleende steun. Samen met enkele collega’s heeft Sven Lanssens er gewerkt op een drietal plaatsen. De verplaatsingen in dit immense land gebeurden met het vliegtuig. Dat is in zo’n gebied vanzelfsprekend. Het gezelschap bestond uit een ploeg van veertien dermatologen. Ze werkten er telkens per twee. In één week hebben ze 2.000 patiënten gezien De meest voorkomende aandoeningen waren schurft en schimmel. Maar ze zagen ook vergevorderde systeemaandoeningen, die moeilijker te behandelen zijn.
Kinderen, voornamelijk jongens, worden er vanaf hun zes jaar naar het klooster gestuurd. Het is een eer voor de familie als hun zoon daar gelukkig is. Maar zo krijg je grote groepen monnikjes die er allemaal hetzelfde uitzien: kaal geschoren en in een rood habijt En ze besmetten elkaar met schimmels in de haren en met schurft.
Hoewel de artsen een uitgebreide stock aan geneesmiddelen bij hadden, moesten ze al snel vaststellen dat zij door hun voorraad raakten. Sven merkte dat er in Myanmar een behoorlijke ziekteverzekering georganiseerd wordt door de overheid. Daarin heeft de bevolking echter weinig vertrouwen.


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 23.291 personen (individuals, personnes) dd. 8 december 2018 - site: http://lanssens.be