NAMEN-NAMES-NOMS  | HOME  | EMAIL  naar  ( to / à )  |
Paul Lanssens

LANSSENS - DENOO - MEIRE  STAMBOOM
genealogie - genealogy - généalogie
Lanssens - Lansens - Lanssen - Lansen - Lamsens         Denoo - Deno - Denaux         Meire

»»» voor elke aanvulling of probleem: mail naar Paul Lanssens    -    Pour tout complément ou problème: mail à Paul Lanssens «««


Notities bij: Arthur Joseph LANSSENS


Arthur was geboren als Louwage (het had moeten zijn "Louage"), en een toevallige getuige die de geboorteakte mee ondertekende was Desiderius Lanssens, barbier in Beveren. Toen Arthur 9 jaar oud was werd hij gewettigd bij het huwelijk van zijn moeder met Cyrillus Lanssens, zoon van de voornoemde Desiderius.

Arthur is gesneuveld te Diksmuide in het begin van de Groote Oorlog 1914-1918. Hij staat als soldaat 1° linie ingeschreven op de lijst uit een boek van 1923: "sous-officiers, caporaux et soldats disparus pendant la Campagne". Met andere woorden, hij werd vermist, en zijn lichaam is nooit teruggevonden.
In zijn militair dossier lezen we eerst "tué à Lierre 09.10.1914", dus in Lier, maar in de volgende bladzijden wordt dit rechtgezet.
Bij vonnis van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brugge op 1 april 1924, dus 10 jaar na datum, kreeg hij een officiële overlijdensakte in de registers van Torhout, waar hij vóór de oorlog gedomicilieerd stond: «... dat het de rechtbank behage te verklaren dat in 't jaar negentienhonderdveertien, den 10 November is "Gestorven voor België" te Dixmuide, Lanssens Arthur-Joseph, geboren te Beveren-bij-Rousselaere de 21 juli 1890, soldaat bij het 1ste linieregiment, matriculnummer 57265, ongehuwd, wonende te Thourout, zoon van Cyrille en van Louage Leonie-Sophie, echtgenoten.»

Op het oorlogsmonument van Torhout wordt Arthur Lanssens niet vermeld, een schromelijke tekortkoming !


Stamboom (genealogie/genealogy/généalogie) Lanssens-Denoo: 24.851 personen (individuals, personnes) d.d. 7 mei 2024 - site: http://lanssens.be